VABILO na okroglo mizo z naslovom: IZZIVI USTVARJALNOSTI DANES ZA JUTRI, ki bo potekala kot uvod v enajsto redno skupščino društva SLODRE, v ponedeljek, 20. decembra 2021 ob 17.00 na povezavi.

Ustvarjalnost sodi med ključne dejavnike napredka človeštva. Kljub mnogim opredelitvam nimamo enotne definicije o tem kaj je ustvarjalnost. Kljub različnosti se ustvarjalnosti pripisujejo določene skupne značilnosti kot: izvirnost, odprtost, svobodnost, prožnost,… Futorologi poudarjajo, da se bo informacijska družba v kateri smo, v naslednjih letih transformirala v ustvarjalno družbo. Prepričani so, da je ustvarjalnost ključna za  ustvarjanje dodatne vrednosti v današnjem  času in prostoru, zato je treba aktivirati čim več  potencialov, ki omogočajo prehod v ustvarjalno družbo. Prav zato se večina držav evropske unije trudi, da bi bili  učenci deležni več ustvarjalnih spodbud.  Na začetku te poti je tudi naša država. Namen okrogle mize Izzivi ustvarjalnost danes za jutri je kamenček v mozaiku naših prizadevanj za ustvarjano družbo. Na okrogli mizi bomo odprli vprašanja o možnostih spodbujanja ustvarjalnosti v šolah.

 

Uvodna razmišljanja bodo podali:

  • Mara Cotič, dekanja Pedagoške fakultete UP,
  • Mojca Kukanja Gabrijelčič, vodja Centra ustvarjalnosti in nadarjenosti,
  • Aleš Rus, dijak gimnazije Bežigrad,
  • Gaja Janowsky Palčič, učenka osnovne šole Livade Izola.

 

Okroglo mizo bo povezoval Lovrenc Habe, diplomant Pedagoške  fakultete UP in doktorski študent. V razpravi  pričakujemo sodelovanje vseh prisotnih.

 

Vljudno vabljeni!

 

Jurka Lepičnik Vodopivec

predsednica SLODRE